Advokatbyrå – hitta rätt byrå vid behov

0
930

Att anlita en advokat som privatperson är något som inte tillhör vanligheterna i ett liv. Förhoppningsvis behöver det inte ske särskilt ofta. Men när du väl är i den situationen – då är det viktigt och bra med en advokat till hands. Hur ska du tänka när du behöver en advokat som privatperson? Vad är viktigt för att du ska få en bra behandling som möjligt och kan känna dig nöjd i slutändan? Nedan har vi listat upp några saker att tänka på när du anlitar en advokat.

I Sverige finns mer än 5000 advokater tillgängliga – detta enligt siffror från Advokatsamfundet. Så att det inte finns en advokat redo att bistå dig är det ingen risk för. Frågan handlar snarare om att hitta rätt advokat för dig och din situation. Har du aldrig varit i kontakt med en advokat tidigare kan det vara svårt att veta var du ska börja.

En advokat som är expert på det du behöver hjälp med

Juridiken är ett stort och komplext område. Det finns inga (eller väldigt få) som är experter på all juridik. En advokat eller en advokatbyrå riktar därför ofta in sig på ett eller ett fåtal områden. Som skattejuridik, brottsmålsjuridik, hyresrätt, familjerätt osv. Om en advokat säger sig vara expert på alla ämnen – var försiktig. Det är ofta för bra för att vara sant.

Dagens bästa informationskälla – Google

Precis som med mycket annat som du behöver information kring är Google en bra plats att börja på. Googla på advokater i din stad inom det område du behöver hjälp med. Då kan du läsa på om de olika advokatbyråerna – vad som skiljer dem åt, priser och vad tidigare kunder har att säga.

Kontakta en advokatbyrå och få information

Det är aldrig fel att be om mer information. Känn dig därför inte rädd att kontakta en advokatbyrå och fråga om just deras erfarenheter, referenser och hur de jobbar. Ofta får man en känsla då om det kan vara en match eller inte. Var inte heller rädd för att kontakta flera advokatbyråer och välj den som känns bäst för dig.