Bästa kreditkort – vilket är det?

0
685

De allra flesta, de vill ju se till att det kreditkort de väljer, det är det bästa. Även om det idag finns många av dom som sägs vara bästa kreditkortet, så är det så att det som är bäst för en person kanske inte är det för en annan. För att du ska hitta bästa kreditkort, så är det viktigt att du funderar på varför du vill ha ett och vad det så att säga ska göra för dig. Den främsta anledningen till att de allra flesta vill satsa på ett kreditkort, det är ju just att få tillgång till ett kort med pengar att kunna använda sig av. Men sedan är det ju så att ett sådant kort kan även komma med en mängd andra fördelar och förmåner som man känner att man har behov av.

Ett kreditkort idag består oftast av ett kort, med en viss summa i kredit. Sedan kan det även finnas olika förmåner, cashbacks, poängsystem, rabatter med mera som är kopplade till kortet.

Den första frågan du bör ställa dig, för att hitta bästa kreditkortet, det är när och hur du har tänkt använda det. För beroende på just detta, så kan det skilja sig åt vad som är det allra bästa kortet för dig. Skillnader kan finnas om det bara ska användas i Sverige eller även utomlands samt även om du har tänkt att använda det för shopping, mat, bensin eller annat.

Hur ofta har du tänkt använda ditt kreditkort?

En annan viktig fråga för att hitta bästa kreditkort, det är hur ofta det kommer användas. Det finns till exempelvis idag resekort som är riktigt exklusiva och som ger höga bonuspoäng, tillgång till lounge, samt andra förmåner. Dock brukar dessa även ha en hög årsavgift. Då krävs det att du använder dig av det en hel del, för att det så att säga ska vara värt det. Om du däremot vill ha ett kreditkort, som bara ska användas lite då och då, så är det smart att välja ett som kommer helt utan årsavgift.

Vill du delbetala köp?

Du bör även fundera på om det är så att du vill kunna delbetala köpen eller om du har planerat att betala tillbaka allt du använt direkt. Det är ju så att om du inte betalar hela kortfakturan så får du det som delbetalning. Det gör att du får betala vissa avgifter samt även ränta på pengarna. Så du som vill delbetala, ditt bästa kreditkort är det som har en låg ränta.

Viktigt att jämföra

För att du ska hitta bästa kreditkort som passar just dig, så är det som sagt bra att fundera på det vi tagit upp ovan samt sedan se till att jämföra olika alternativ mot varandra. Det kan du med fördel göra via en smart sajt, som redan ställt upp smarta jämförelser åt dig. Det gör att du slipper att gå ut på varje sida på egen hand för att jämföra de olika kreditkort som finns idag.