En Laserskrivare är oftast det bästa valet

0
1218

En bläckstråleskrivare med multifunktion (alltså scanner och kopiering) är ett bra alternativ för dig som behöver en enkel skrivare. En bläckstråleskrivare är också billigare att köpa. Dock är den långsammare än en laserskrivare samt att patronerna behöver bytas mer ofta än hos en laserskrivare. Och patroner är i sig inte billiga – ibland kan de kosta nästan lika mycket som själva skrivaren.

För dig som är fotograf

Alla bläckstråleskrivare kan skriva ut foton i färg. Men om du verkligen vill ha ett professionellt resultat behöver du tänka efter. Du behöver då en skrivare som är utformad just för att kunna skriva ut foton i hög upplösning. Att skriva ut foton i en vanlig enkel skrivare och tro att de ska kunna sättas snyggt i en ram – glöm det. Kvaliteten är helt enkelt inte tillräcklig.

Om du inte köper en tillräckligt bra skrivare som passar sig för foton – räkna då med att behöva lämna in dina foton för utskrift.

Färglaserskrivare är inte längre dyra

Det är inte sant att färglaserskrivare är väldigt dyra. De brukade vara det – men det har skett en enorm teknisk utveckling de senaste åren. En utveckling som har pressat priset – perfekt för dig som konsument.

Minns du laserskrivare från skolan eller jobbet som enorma maskiner som vägde tungt? Så såg de ut förut – men lyckligtvis inte längre. Idag finns små och kompakta laserskrivare som du enkelt får plats med hemma i den lilla lägenheten.

Dagens laserskrivare kännetecknas av snabba, högkvalitativa utskrifter. Till ett fullt överkomligt pris. Laserskrivare som dessa kan alltså användas även av dig som bor ensam utan mycket plats i hemmet.

Färgen torkar inte in hos laserskrivare

I en laserskrivare behöver du inte vänta på att färgen ska torka in. Ett irriterande moment när du använder en bläckstråleskrivare.

Om du inte använder en bläckstråleskrivare på en månad kommer färgen torka och ibland behöver du slänga patronen. Onödigt och dyrt. Detta slipper du med en laserskrivare. Den kommer att skriva ut lika fint som om du använde den igår!