Tuesday, November 29

När du behöver at laga iPhone

0
394

Så gott som alla äger en mobil i Sverige. Enligt en undersökning från 2017 är det hela 98 % som äger och använder en mobiltelefon.

En mobil är ett begrepp som sammanfattar olika modeller, storlekar och styrkor för mobiltelefoner. iPhone är bara ett exempel på mobiltelefon. Vad skiljer iPhone från resten av mobilerna? Förutom att det är lite mer prestigefyllt att äga en iPhone så förekommer det inte speciellt uppseendeväckande avvikelser. Visserligen, finns det sådana men de är inte så stora. Med tanke på det höga antalet mobiltelefoner som ägs och används idag är det mer eller mindre självklart att vissa nya konsumtionsbehov kommer fram. Ett exempel på ett sådant behov är experter som kan reparera mobiler som gått sönder. Teknikpunkten är ett ställe som du kan besöka om din iPhone eller annan mobil råkar illa ut.

Att reparera en iPhone

En iPhone repareras precis som alla övriga mobiltelefoner. Allt hänger på skadan. Vad är det som skett med din iPhone? Har skärmen gått sönder eller har du råkat tappa telefonen i vasken som varit full med vatten? Det är två av de vanligaste problemen. Låt oss titta på dem var för sig.

Har skärmen gått sönder? Skärmen kan bytas ut av en auktoriserad partner medans du väntar. Det tar max 30 minuter

Behöver du byta batteri? Inga problem. Detta kan åtgärdas precis som skärmen medans du väntar.

Vad händer om du råkar blöta ner telefonen? Majoriteten av de senaste modellerna smartphones är vattentåliga. Detta betyder inte att vattnet inte kommer att skada telefonen. Så har du råkat tappa telefonen i vasken medans du diskar rekommenderas det att du först och främst stänger av mobilen. Lägg sedan mobiltelefonen i en påse fylld med okokt ris. Varför kokt ris? Jo, det har en bevisad förmåga att dra åt sig fukt. Om telefonen fått mycket vatten på sig ska du låta den ligga i påsen i cirka tre dagar innan du försöker slå på den igen. Ifall den inte går igång efter de dagarna bör du besöka en service.

Var, när och hur sker reparationerna?

Var ska du reparera din iPhone? Det finns lite olika alternativ. Du kan gå till en auktoriserad Apple – partner. Många väljer att besöka just sådana serviceenheter då de får en garanti på reservdelarna. Givetvis finns det även andra experter som kan hjälpa till. Även om serviceenheten inte är en officiell partner kan de reparera din telefon precis lika bra.

Priserna skiljer sig olika serviceenheter emellan. Oftast är prislistorna uppsatta på hemsidan. Titta gärna på prislistan innan du väljer partner. I vissa fall kan du boka en mobilreparation, andra butiker erbjuder endast drop-ins under öppettider. Ifall du inte har tid att besöka en butik kan du leta efter en där du kan skicka in telefonen. Många accepterar sådana typer av beställningar också.

Observera att ingenting försvinner från mobilen när den är inne lagring oavsett vilken serviceenhet du använder dig av. Dock rekommenderas det att du säkerhetskopierar innehållet innan du lämnar in den för reparation.