Verkstadspress – en maskin som pressar ihop

0
1082

Verkstadspressar är något som inte en hobbysnickare eller folk som inte är experter känner till vad det är för något. Inte konstigt är det – en verkstadspress är något som främst används inom industrin men som också faktiskt kan komma till användning i hemmet.

Verkstadspressar – vanlig inom bilindustrin

En plats där verkstadspressar annars är vanlig är inom bilindustrin och på verkstäder. Där används en verkstadspress för att pressa ut hjullager, bussningar och bultar. Verkstadspressar används också för att underlätta när bilmekanikern ska rikta axlar och balkar.

Större och mindre varianter

En verkstadspress finns i olika storlekar beroende på behov. En mindre variant är en press som ställs på en bänk som kan användas för att pressa mindre saker. En sådan verkstadspress är oftast den som finns i garaget eller i källaren för hemmafix.

Inom industrin finns betydligt större varianter som klarar av flera hundra ton. En större variant kan justeras i höjd- och sidled för att anpassa trycket precis som man vill ha det. Med en större variant får du såklart många fler användningsområden.

Här köper du en verkstadspress

För dig som är ute efter en verkstadspress är Schuchardt Maskin verkstadspress en bra plats att börja på. Schuchardt säljer verkstadspressar till svenska kunder med olika kraft, storlek och funktioner. Allt från mindre verkstadspressar till garaget till större varianter som klarar upp till 30 ton finns tillgängliga.

De är återförsäljare av olika märken som tyska Unicraft och det kända märket Metallkraft. Alla verkstadspressar håller hög kvalitet och gör jobbet smidigt och enkelt för dig som användare.

Säkerheten är viktig

Precis som med de flesta andra maskiner är det av yttersta vikt att en verkstadspress används på rätt sätt. Gör inte det finns det risk för skador. Som namnet antyder pressar en verkstadspress föremål. Är man oförsiktig kan kroppsdelar hamna i pressen vilket kan leda till mycket allvarliga skador.

Se till att läsa instruktioner noggrant och vidta nödvändiga åtgärder för att inte tråkigheter ska uppstå. Men också sätta upp långt hår, använda skyddshandskar, inte ha barn i närheten samt alltid slå av maskinen när den är färdiganvänd.